Verjaardagsblog - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Nick Lensink - WaarBenJij.nu Verjaardagsblog - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Nick Lensink - WaarBenJij.nu

Verjaardagsblog

Door: Nick en Tamar

Blijf op de hoogte en volg Nick

16 Augustus 2022 | Noorwegen, Oslo

Onze eerste blog in Noorwegen. Het avontuur is begonnen! Afgelopen week hebben wij de koffers (9 stuks) ingepakt. Vier ruimbagage, twee handbagage, twee accessoires en een snowboardtas. We hebben van iedereen afscheid genomen via onze afscheidsfeest op 8 juli en zijn nog verrast door een verrassingsfeest bij Metha en Rob thuis.

We vlogen 14 augustus via Brussel en hebben daar geen problemen gehad met wachttijden gelukkig. Na ons laatste biertje op Nederlandse, onee Belgische bodem zijn wij naar Oslo airport gevlogen. Vanaf Oslo airport hebben wij met onze 9 stuks bagage de bus gepakt richting Nannenstad waar wij voor de eerste nacht een AIRBNB hadden geboekt. Vanaf de bushalte was het een klein stuk lopen richting de AIRBNB (1,3 kilometer).. Tamar liep met twee ruimbagage naast elkaar met twee handbagages er bovenop en ik liep met mijn rugzak, twee ruimbagage en snowboardtas dood te gaan. (zie foto's)

Eenmaal kapot bij de AIRBNB aangekomen moesten wij alle koffers naar boven dragen naar het kleine kamertje waar wij die nacht sliepen. Wij hadden een eigen ingang met twee bedden en een badkamer. Gelukkig was het s'nachts waardoor het zweten nog meeviel. Na lekker gedoucht te hebben zijn wij naar bed gegaan.

De volgende dag konden wij pas om 16:00 inchecken in ons appartement. In de middag zijn wij toen eindelijk richting Oslo gegaan. Opnieuw bepakt met alle 9 koffers en tassen maar nu in de bloedhete zon zijn wij op teruggelopen naar de bushalte richting het vliegveld. Wij hadden uitgezocht dat wij terug naar het vliegveld moesten om daarna met de trein richting Oslo te gaan.

Na weer de 1,3 kilometer gelopen te hebben met tassen en wel bij de bushalte kwamen wij erachter dat er een bushalte dichterbij was waar wij eigenlijk naartoe hadden moeten gaan volgens de bus app... Gelukkig ging de bus wel langs de betreffende halte en kwamen wij op tijd op het vliegveld aan. Op het vliegveld overgestapt in de trein en toen onderweg naar Oslo. In Oslo was het nog een kleine 800 meter lopen naar het hotel/appartement. Ditmaal bergje op en bergje af en over stoepen en over zebrapaden. Daardoor hadden wij veel meer moeite om de koffers vooruit te krijgen. Dit doen wij NOOIT meer op deze manier. Wat waren wij uitgeteld toen wij eindelijk bij het appartement aankwamen. We zitten gelukkig maar op de vierde etage zonder lift dus we mochten toen we doodmoe bij het appartement aankwamen door het hete trappenhuis alle koffers nog naar boven tillen, verder klagen wij niet hoor. Helemaal nat van het zweet, dus daarna snel gedoucht!

We zitten in een appartement van 40m2 met één slaapkamer. De slaapkamer hebben wij door de hoeveelheid koffers en het feit dat het twee eenpersoonsbedden zijn in gebruik genomen voor onze koffers. Aan kastruimte ontbreekt het hier namelijk wel aan! Er is één kast die gebruikt kan worden voor een vijftal overhemden en een kleine plank waar wat shirts kunnen liggen. We leven dus maar een maandje uit de koffer hoe vervelend dat ook is en slapen op de slaapbank. De eerste dag zijn we gelijk boodschappen gaan doen in de plaatselijke supermarkt : REMA1000 voor de eerste boodschappen. Het leven in Noorwegen is duur maar als je op de prijzen let en niet de merkproducten pakt valt het uiteindelijk wel mee. Tros bananen : 1,5 euro, 16 broodjes voor in de oven: 4 euro, pindakaas 350gr : 2,7 euro, stronk broccoli 1,5 euro. Oke, het is wat duurder maar niet schrikbarend.

Vandaag, 16 augustus, Nick zijn verjaardag wilde we natuurlijk goed beginnen door de stad te gaan bekijken. We hadden de goede weersberichten van te voren al gezien : van dinsdag 16 augustus tot zondag 21 augustus iedere dag REGEN. Dat is nog eens een mooi begin... NOT. We zijn desondanks toch naar buiten gegaan omdat we onze nieuwsgierigheid niet konden bedwingen. Gelukkig hebben we 2 uur droog rond kunnen lopen maar zijn daarna door de regen toch snel weer huiswaarts gegaan. We zijn voor mijn verjaardag uit eten gegaan naar de Thai en hebben daar met een heerlijk biertje de dag afgepilst en geproost op deze feestelijke maar best wel natte en klamme dag.

We hopen dat het een beetje meevalt met de regen deze week maar dat lezen jullie pas over een week of twee.

PS, Nick is niet meer bereikbaar op zijn eigen nummer. Dit was zijn werknummer die hij nu niet meer in gebruik heeft. Vanaf 22 augustus is hij weer bereikbaar op een ander nummer.

• 16 Augustus 2022 - 22:45

Metha :

Hahaha wat een verhaal! Ik zag jullie al gaan met al die koffers …. En dan 4 etages naar boven sjouwen: en ik weet hoe groot die koffers zijn!!
    Jullie gaan het vast heel gezellig hebben in het kleine appartementje, lekker knus dicht bij elkaar ❤️❤️ Deze verjaardag vergeet je in elk geval niet snel Nick!! Nogmaals van harte en veel liefs!!

• 16 Augustus 2022 - 22:49

Rob:

Wat leuk, de ‘KØP’ is eraf….leuke verslag van de eerste dagen enne..Nick, Gratulired med dag!!!

• 16 Augustus 2022 - 23:51

Sabine:

Hoi Nick. Als eerst gefeliciteerd met je verjaardag. Leuk om je reis vlogs te lezen. Succes in

• 17 Augustus 2022 - 09:28

Mar:

Lieve Nick en Tamar, wat een leuk verslag was dit. Ik zag het helemaal voor me. Net een film haha. Lekker al bij de Thai geweest. Afgepilst?? Niet quick-bier? Haha. Gelukkig zitten jullie nu voorlopig in jullie tijdelijke appartementje en nog een paar dagen vrij. Lekker bijkomen en de buurt verkennen. Kijk weer uit naar het volgende verslag. Liefs xxx

• 17 Augustus 2022 - 09:44

Ton:

Je moet er dus wel wat voor over hebben…..
    Wat een story zeg!
    Nu lekker even bijkomen voordat het werk erbij komt.
    Veel plezier samen!

Groetjes, Ton en Edith

• 17 Augustus 2022 - 11:32

Hans Verbaan:

lieve Nick en Tamar.
    Geweldig weer zo'n verslag. We gaan het volgen. Nog gefeliciteerd met je verjaardag. Oslo is heel mooi. De foto waar jij voor dat mooie gebouw staat ben ik ook nog geweest! Geniet ervan en hou ons op de hoogte. Groetjes Hans en Jolanda.

Ps. Willen jullie Jolanda even toevoegen. jolandaverbaan@hotmail.com

• 17 Augustus 2022 - 14:11

Peter En Marianne:

Hoi Nick en Tamar,
    Leuk verslag. We probeerden je nog te appen om je te feliciteren maar dat ging niet goed.
    Ik begrijp dat je die koffers niet allemaal op zo’n steppie die heuvels op kon krijgen maar Vorig jaar reden er nog taxi’s in Noorwegen.
    Ik neem in ieder geval twee potten pindakaas mee naar Italië
    Geniet van dat mooie Oslo en omgeving

• 17 Augustus 2022 - 18:45

Marianne Vingerling:

Hoi Nick en Tamar, allereerst nogmaals gefeliciteerd met je verjaardag, zo te zien was het wel gezellig in Oslo.
    REMA 1000 vonden wij een goede supermarkt voor een redelijke prijs en ja…… Noorwegen is duur en niet alles is te krijgen in de supermarkt. Misschien valt het in Oslo wel mee maar buiten de grote steden is het behelpen

• 18 Augustus 2022 - 11:19

Richard Van Der Kooij:

Lieve Tamar en Nick wat een leuk verslag zeg!
    Wel een hele toestand zeg met die koffers!
    Wel een onvergetelijk verjaardag op deze manier!
    Ik kijk uit naar het volgende verslag en wens jullie een heel mooie tijd in Noorwegen,